Book of Ra Deluxe

Book of Ra Deluxe


Ocena s strani kluba Grisio VIP Club Novomatic
Vrsta igre video igralni avtomat
Razmerje prikaza 4:3
Vrsta kolutov vrteči se koluti
Koluti 5 kolutov, 10 stavnih vrstic
Zmagovalno razmerje 94,26%
Najmanjši znesek stave 0,40€
Največji znesek stave 100€
Druge lastnosti igre bonusna igra – 10 vrtljajev z izbranim simbolom, ki se razširi na vse simbole na kolutu, simbol Wild – prikazan na vseh poljih in kolutih

Legendarni igralni avtomat Book of Ra Deluxe ponudnika Novomatic

Videoigralni avtomat Book of Ra je eden najbolj priljubljenih in nedvomno eden najbolj znanih igralnih avtomatov na svetu. Ta serija spletnih iger ponudnika Novomatic, ki vključuje tudi Sizzling Hot, Lucky Lady Charm in Power Stars, je doživela resnično izjemen uspeh. Ne bi pretiravali, če bi jim rekli kar legende igralnih avtomatov.

Book of Ra – klasika

Le malokateri igralec še ni imel priložnosti poskusiti sreče pri teh igrah – pa naj gre za igranje v klasičnih igralnicah na igralnih napravah VLT ali v spletnih igralnicah. Klasična različica spletne igre Book of Ra je imela šest kolutov in devet stavnih vrstic. Morda jo poznate iz klasičnih igralnic; igralci so lahko določili, na koliko stavnih vrsticah želijo igrati: na 1, 3, 5, 7 ali 9.

Naslednica je dobila podime Deluxe (poznamo jo tudi pod imenom Book of Ra 2). Če vam je bila prvotna različica všeč, se vam bo nova različica zdela prijetno domača. Prinaša pa nekaj izboljšav, ki igralcu pri igranju prinesejo precej več užitkov.

Nova igra Book of Ra Deluxe

Kaj se je torej spremenilo? Odgovor na to je v veliki meri odvisen od tega, katero različico igrate. Spremembe, ki so značilne za vse različice, so izboljšana grafika in zvok ter največ 10 zmagovalnih vrstic. Vizualna podoba je sodobnejša in lepša, tako da je igra na pogled sveža in prenovljena. Druge stvari so odvisne od tega, kje igrate igro Book of Ra Deluxe. Nekatere različice ponujajo različno število kolutov. Ugotovili boste, da se včasih pod tem imenom skriva tudi tako imenovani Book of Ra 6 – različica igre s šestimi koluti.

A pravila igre ostajajo enaka. Pri ponudniku Novomatic so stavili na zanesljiv uspeh in niso spreminjali uspešne formule. Cilj igre je dobiti takšno kombinacijo simbolov na kolutih, ki prinese najvišje dobitke. Seveda pa igra vključuje tudi posebne simbole Wild in Scatter, ki igralcem zagotovijo koristne bonuse, če se na kolutih pojavijo več kot trikrat.

Odlična bonusna igra

Bonusna igra se sproži, ko se na zaslonu prikažejo vsaj tri sličice knjige Book of Ra. Knjiga se odpre in izbere se naključni simbol, ki postane bonusni simbol. Ko igralec zavrti kolute, se ta simbol razširi na vse simbole na kolutu, na katerem se najprej prikaže. Vendar pa sta glede na vrsto zmagovalnega simbola potrebna dva, običajno pa trije simboli, da zapolnijo kolute in prinesejo dobitek.

Če imate srečo, lahko v bonusni igri na posameznem kolutu zadenete pet enakih simbolov (ni treba, da so v vrsti). V tem primeru dobite tako imenovani »full house«, na igralnem avtomatu Book of Ra Deluxe pa osvojite dobitke za pet simbolov v vseh 10 vrsticah.

Poleg tega imate na voljo vsaj 10 vrtljajev in prav vsak lahko prinese »full house«. Prav zaradi te velikodušne bonusne funkcije lahko igra Book of Ra Deluxe ponudi možnost izjemno visokih dobitkov, čeprav ne vključuje klasičnega progresivnega jackpota.

Zakaj igrati na spletni različici igralnega avtomata Book of Ra Deluxe?

Igranje na spletu ima številne prednosti. Največja je najbrž ta, da lahko na igralnem avtomatu Book of Ra Deluxe igrate brezplačno, ne da bi bilo treba registrirati – enako velja tudi za druge spletne igralne avtomate. Ena od zanimivosti pri tej igri je, da se klasična in spletna različica kljub navidezni podobnosti razlikujeta po teoretični donosnosti za igralca (vrednost RTP – »return to player«). Ta pri igralnem avtomatu Book of Ra Delux znaša 94,26 %, pri različici v klasičnih igralnicah pa lahko zgolj 76 %. Poleg tega lahko igralec pri igranju na spletu preizkusi več različic igre Book of Ra Deluxe in preprosto izbere tisto, ki mu je najbolj pisana na kožo. Za konec vam lahko zaželimo samo še veliko sreče v puščavi.

Igralni avtomati s puščavsko temo

Drugi igralni avtomati ponudnika Novomatic