Odgovorno igranje na spletne igralne avtomate

Odgovorno igranje na spletne igralne avtomate

2014-08-21 21:34:17 -

Ali igrate na spletne igralne avtomate? Ste že slišali za ljudi, ki so zasvojeni z igrami na srečo? Menite, da se vam to ne more zgoditi? Priporočamo vam, da preberete naš članek.

Zasvojenost z igranjem na igralne avtomate

Zasvojenost z igranjem na igralne avtomate je zasvojenost kot vsaka druga. Veliko ljudi je zasvojenih z alkoholom, drogami, seksom, cigaretami, videoigrami in številnimi drugimi razvadami sodobnega časa. Mednje spada tudi igranje računalniških iger ali spletnih iger na srečo.

K zasvojenosti so sicer bolj nagnjeni psihično labilni posamezniki, vendar lahko klonejo tudi močne osebe, ko se znajdejo v težkem življenjskem položaju. Če človek trpi za depresijo, bi moral pozabiti vse razvade, ki bi se jim lahko vdajal. Nikoli ne igrajte, če ste utrujeni, če imate osebne težave ali če ste pod vplivom alkohola ali drugih psihotropnih snovi.

Preprečevanje zasvojenosti s spletnimi igrami na srečo

V vseh igralnicah in spletnih igralniških mestih so na voljo različna sredstva za preprečevanje zasvojenosti. Gre za niz omejitev, ki igralcu postavljajo meje, vendar si mora lastne omejitve za igranje določiti vsak igralec sam. O tem razmislite, še preden začnete igrati.

Omejitev za izgube

Sami morate določiti znesek, ki ste ga pri igranju pripravljeni izgubiti. Ta znesek bi moral biti takšen, da z njegovo izgubo ne tvegate družinskega proračuna ali prihrankov. Ko nastavite to omejitev, igralniški sistem prepreči, da bi izgubili več, kot je ta znesek.

Omejitev časa igranja

V številnih igralnicah imate možnost, da omejite čas igranja. Zaradi čezmernega predajanja igram na srečo torej ne bi smeli zanemarjati službe, prijateljev in družine.

Kako vem, da je moje igranje preraslo v zasvojenost?

Na spletu so na voljo številni preizkusi, katerih rezultati podajajo oceno stopnje zasvojenosti z igranjem na spletne avtomate. Lahko pa kar poskušate odgovoriti na naslednja vprašanja:

  • Ali za igre na srečo porabite več, kot si lahko privoščite za razvedrilne dejavnosti?
  • Ali poskušate izgubo prejšnjih dni nadoknaditi tako, da še naprej igrate?
  • Ali poskušate z igranjem iger na srečo popraviti svoj finančni položaj?
  • Ali igrate igre na srečo, ko bi morali delati?
  • Ali raje igrate igre na srečo kot se družite s prijatelji?
  • Ali porabite več časa za igranje iger na srečo kot ga preživite z družino?
  • Ali prelagate reševanje težav in raje igrate na igralne avtomate?
  • Ali z igranjem poskušate pregnati slabo voljo in depresijo in ali igrate, ko ste izčrpani in utrujeni?
  • Ali se hkrati predajate alkoholu, psihotropnim snovem in igram na srečo?
  • Ali igrate dlje, kot ste prvotno načrtovali?

Če ste odgovorili pritrdilno na eno ali več vprašanj, je to prvi znak, da ste zasvojeni. Ne podcenjujte tega.

Zasvojen sem z igrami na srečo, kaj naj storim?

Prvi pomemben korak k rešitvi tega problema naredite, če ste sposobni prepoznati svojo zasvojenost. Naslednji korak je, da začasno zamrznete vse svoje račune za igre na srečo, ali da vsaj nastavite potrebne omejitve.

Redko komu uspe samemu obvladati zasvojenost, zato boste potrebovali pomoč bližnjih. Ena od možnosti je, da se pogovorite z družinskimi člani in skupaj razrežite nastali položaj. Če se bojite, kako se bodo odzvali, se za pomoč obrnite na psihologa ali pokličite center za anonimno pomoč. V pomoč so vam lahko tudi naslednje povezave:

Verjamemo, da vam bo igranje vedno prinašalo užitek.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
300 Shields Igralni avtomat NYX Igranje
Alchemy Igralni avtomat Kajot Games Igranje
Berryburst Igralni avtomat NetEnt Igranje