Dobitne vrstice na igralnem avtomatu

Dobitne vrstice na igralnem avtomatu

2020-04-14 00:00:00 -

Na popolno igralno izkušnjo lahko vplivajo številni dejavniki. Igre z različnimi grafikami, temami ali teoretičnim donosom na igralca dojemamo različno. Če želite uživati v igri z vsemi funkcijami, se morate osredotočiti še na drug vidik – dobitne vrstice. S koliko dobitnimi vrsticami bi morali igrati in kako jih najbolje izkoristiti?

Kaj so dobitne vrstice?

Dobitne vrstice so namišljene vrstice v igralnem avtomatu. Lahko so vzporedne ali zavite. Začetek in konec dobitne vrstice sta običajno označena s pikami ali številkami na obeh straneh igralnega avtomata. Posamezne dobitne vrstice so običajno ločene z barvo, da se je igralcu lažje orientirati po igralnem polju.

Dobitne vrstice igralnega avtomata so »pot do uspeha«. Če se na »poti« pojavi dobitna kombinacija simbolov, boste dobili nagrado. Ni treba, da se dobitni simboli pokažejo na celotni vrstici – vsak igralni avtomat ima najmanjše število simbolov (navedeni v opisu) in veljavnih dobitnih kombinacij. Dobitne vrstice so običajno aktivirane od leve proti desni, nekatere pa veljajo v obe smeri.

Vrste dobitnih vrstic

Fiksne dobitne vrstice

Pri igralnih avtomatih s fiksnim številom dobitnih vrstic so te strogo določene, njihovega števila ni mogoče nastavljati – ne povečevati ne zmanjševati. Igralci torej ne morejo biti inovativni in vsi igrajo z enakim številom dobitnih vrstic. Za številne je takšen igralni avtomat prednost, saj jim ni treba razmišljati o različnih načinih igranja.

Fiksne dobitne vrstice najdemo na igralnih avtomatih, kot so Book of Secrets, Butterfly Staxx, Joker Pro in Jimi Hendrix.

Izbirne dobitne vrstice

Izbirne dobitne vrstice dajejo igralcem možnost izbire, s koliko dobitnimi vrsticami želijo igrati. Pri vsaki igri je navedeno najmanjše in največje število dobitnih vrstic. Običajno večje število dobitnih vrstic, s katerimi igrate, pomeni višjo stavo na eno vrtenje kolutov. Vendar se s tem povečajo tudi možnosti za dobitno kombinacijo.

Dobitne vrstice lahko izbirate na igralnih avtomatih, kot so Retro Reels Extreme Heat, Dizzy Hot ali 300 Shields from NextGen Gaming.

Igralni avtomati brez vrstic

Posebni primer so igralni avtomati brez dobitnih vrstic. Nagrade so izplačane glede na kombinacije simbolov na posameznih kolutih. V osnovi so to igralni avtomati z največjim številom dobitnih vrstic v povezavi s številom kolutov in vrstic.

Med igralne avtomate brez vrstic spadajo na primer igralni avtomat s štirimi koluti Fruit Awards (81 možnosti za dobitek), igralni avtomat s petimi koluti Twin Spin (243 možnosti za dobitek) ali igralni avtomat s štirimi koluti in štirimi vrsticami Vampire Bride z 256 možnostmi za dobitek.

Netradicionalni igralni avtomati

Obstajajo tudi igre z netradicionalno zasnovo, kjer se simboli ne vrtijo na kolutih, ampak se pojavljajo na igralnem polju. Primer takšnega igralnega avtomata je Germinator ali Emoji Planet. Dobitne kombinacije sestavljajo identični simboli kjerkoli na igralnem polju, ki se jim dodajajo netradicionalni igralni bonusi.

Koliko dobitnih vrstic naj nastavim?

Idealno število aktivnih dobitnih vrstic ne obstaja. Odvisno je od vašega načina igranja in vaših pričakovanj. Idealno število aktivnih dobitnih vrstic je odvisno od:

  • Vašega proračuna za igranje iger
  • Vašega igralnega sloga – ali ste občasni ali redni igralec
  • Stav, ki jih želite položiti na vrtenje
  • Drugih možnosti igralnega avtomata – za številne jackpote se na primer igra samo z največjim številom aktivnih dobitnih vrstic

Število dobitnih vrstic se določi glede na igralni avtomat, na katerem igrate, in stave, ki jih boste položili. Če šele začenjate z igranjem, aktiviranje največjega števila dobitnih vrstic v kombinaciji z največjo možno stavo ni priporočljivo. To je nekaj, kar lahko preizkusijo izkušeni igralci.

Igrajte tako, da se zraven zabavate

Številno dobitnih vrstic izberite po načelih odgovornega igranja. Zahvaljujoč večjemu število dobitnih vrstic lahko pogosteje zadenete, vendar lahko tudi zelo hitro porabite svoj proračun.

Če želite preizkusiti, koliko dobitnih vrstic vam najbolj ustreza, vam ni treba takoj preklopiti na igranje s pravim denarjem. Preizkusite brezplačno igranje spletnih igralnih avtomatov. Med igranjem v načinu za zabavo lahko preverite, ali boste bolj uživali v igri z najmanjšim številom dobitnih vrstic in največjimi stavami ali nečem vmes. Ne pozabite, da pri igralnih avtomatih ne gre za velike dobitke, temveč bolj za odlično zabavo.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
300 Shields Igralni avtomat NYX Igranje
Alchemy Igralni avtomat Kajot Games Igranje
Berryburst Igralni avtomat NetEnt Igranje