Miti in dejstva o igralnih avtomatih

Miti in dejstva o igralnih avtomatih

2017-08-18 13:55:07 - Braňo "Ace"

Igralni avtomati so v igralnicah verjetno ena najbolj priljubljenih oblik razvedrila, enako pa velja tudi za področje spletnih iger na srečo. Odkar so bili predstavljeni, so na vrhu lestvice najbolj priljubljenih igralniških iger. Morda ne veste, da je z igralnimi avtomati povezana vrsta zanimivosti. Če recimo mislite, da je največ igralnih avtomatov v ZDA, se motite, pa čeprav je Las Vegas ameriško mesto. Vabimo vas, da preberete 15 mitov in dejstev o igralnih avtomatih, ki jih morda še ne poznate.

  1. Na prvem mestu po številu igralnih avtomatov je nekoliko presenetljivo Japonska. Pohvalijo se lahko z osupljivim podatkom, da imajo en igralni avtomat na 27 prebivalcev.
  2. V ZDA je skupaj registriranih približno 800.000 igralnih avtomatov. Več kot četrtina jih je v Las Vegasu.
  3. Največji jackpot pri igranju na igralnih avtomatih v klasičnih igralnicah je bil zabeležen v hotelu Excalibur v Las Vegasu. 25-letni programski inženir je pobral neverjeten dobitek v višini 39,7 milijona ameriških dolarjev.
  4. V svetu spletnih igralnic je največji dobitek osvojil Jonathan Heywood, ki je na igralnem avtomatu Mega Moolah dobil progresivni jackpot v višini 13,2 milijona funtov. Za to je potreboval samo 25 penijev.
  5. O igralnih avtomatih kroži vrsta mitov. Eden najbolj znanih je, da se igralni avtomat »ohladi«, potem, ko igralec na njem zadene, in nekaj časa ne omogoča dobitkov. To seveda ni res – pravzaprav je mogoče dobitek ponovno osvojiti že takoj v naslednjem krogu igre.
  6. Poglejmo si še več mitov ... Poznate še katerega? Mnogi igralci verjamejo, da so igralni avtomati, ki stojijo bližje izhodu igralnice, »radodarnejši« oziroma da je na njih lažje osvojiti dobitek. Drugi so prepričani, da je ob delavnikih (ko imajo igralci manj časa za igranje) lažje zadeti kot čez vikend.
  7. Ne glede na to, kaj vse boste o igralnih avtomatih še slišali, ne pozabite, da pri igranju na spletnih igralnih avtomatih po kliku na gumb ni več mogoče vplivati na rezultat vrtenja kolutov.
  8. Igralni avtomati se imenujejo zelo različno, odvisno od tega, v katerem koncu sveta so postavljeni. Najbolj znana imena so »Fruit machines«, »Bell machines«, »Poker machines«, »Puggies« in seveda »One-armed bandits«.
  9. Prvi igralni avtomat je nastal leta 1895. Imenoval se je Liberty Bell, naredil pa ga je Charles Fey, ki je bil po poklicu avtomehanik.
  10. Prvi videoigralni avtomat je nastal leta 1976 v Kaliforniji. Razvili so ga pri podjetju Fortune Coin, igralci pa so lahko na njem prvič zaigrali v hotelu Hilton v Las Vegasu.
  11. Po zadnjih podatkih prinašajo igralni avtomati igralnicam do 85 % vseh dohodkov.
  12. Spletni igralni avtomati so daleč najbolj priljubljene igre v vseh spletnih igralnicah.
  13. Sredi 20. stoletja je bil zasnovan največji klasični igralni avtomat na svetu, ki se imenuje Super Big Bertha; v višino meri dva metra in pol, v širino pa dva metra. Uporabljajo ga od leta 1950.
  14. Prvi igralni avtomat iz leta 1895 je bil izjemno preprost mehanski avtomat. Današnji igralni avtomati so v povprečju sestavljeni iz približno 1200 ločenih delov in tehtajo 120 kilogramov.
  15. Trenutno je dejavnost, ki vključuje igralne avtomate, zakonita v 41 državah po svetu. Od leta 2000 se je število igralnih avtomatov povečalo za skoraj eno četrtino.
Brezplačno preskusite priljubljene igre
300 Shields Igralni avtomat NYX Igranje
Alchemy Igralni avtomat Kajot Games Igranje
Berryburst Igralni avtomat NetEnt Igranje