Bonusi in bonusne igre v igralnih avtomatih

Bonusi in bonusne igre v igralnih avtomatih

2018-12-08 00:00:00 - Braňo "Ace"

Pri številnih igralnih avtomatih so avtorji stavili na vizualne ali višje dobitke pri začetni igri. Toda, če ima igra nenatančne bonuse, hitro postane preveč popularna. Če naj to poenostavimo, spomnite se vaše najljubše igre in tega, kateri del igre vam je bil najbolj všeč. Bonusi so zagotovo blizu vrha vaše lestvice.

Danes najdete na tisoče spletnih igralnih avtomatov, vendar je vrst bonusov občutno manj. In tako mi, kot igralci, lahko le občudujemo izvirnost in kreativnost teh avtorjev, ki so celo na tem področju ustvarili nekaj novega.

Kljub temu pa so, dokler se držimo klasik, najpogostejši bonusi naslednji:

Simbol Joker

Najpopularnejši klasični bonus - ki se pojavlja na praktično vseh spletnih igralnih avtomatih. Njegov elementarni del je poseben simbol, ki v osnovni igri deluje kot joker. To pomeni, da lahko simbol, ki v vaši zmagovalni vrstici manjka, zamenjate z jokerjem, igralni avtomat pa bo samodejno štel vrstico kot popolno in vam izplačal dobitek, pogosto celo z majhnim bonusom za uporabo simbola jokerja.

Razširitev simbola jokerja

Posebna vrsta simbola jokerja, ki deluje na enak način, kot klasični simbol jokerja. Vendar je njegova posebnost v tem, da se razširi, ko pade na katero koli polje. To pomeni, da se pojavi tudi na okoliških poljih, kar vodi k možnosti dodatnih zmagovalnih vrstic.

Simbol scatter

To je drugi dobro utečeni klasični zvesti spremljevalec jokerja. Tudi ta posebni simbol najdete v skoraj vsaki igri. Pogosto se uporablja za začetek bonusne igre, ki je specifično povezana s tem simbolom. Da bi to storili, morate vsaj tri krat dobiti simbol scatter, kjerkoli na igralnem polju - to navadno zadostuje za začetek bonusne igre. Seveda v nekaterih primerih deluje tudi samostojno, med tem ko igralce nagradi z lepim bonusom takoj, ko se pojavi.

Brezplačna vrtenja

Ali sploh obstaja še bolj popularen bonus od brezplačnih vrtenj? Če smo pošteni, je to zapleteno vprašanje. Brezplačna vrtenja so hitra, preprosta in radodarna - in so popolnoma brezplačna. Kaj naj še pogreša igralec? Prav nič. Če vam uspe dobiti nekaj brezplačnih vrtenj, jih koristno uporabite. In če bi bili avtorji igre radodarni in vam dovolili, da zberete tudi druge bonuse med vašimi brezplačnimi vrtenji, bo rezultat resnično spektakularen. Edina pomanjkljivost je ta, da je teh brezplačnih vrtenj navadno manj.

Množilnik

Množilnik lahko deluje na mnogo načinov. Vendar je običajno postopek ta, da se vaša zmagovalna karta pomnoži za določeno vrednost (x3, x5, x9 or x15). Najpogosteje je ta bonus odvisen od tega, koliko vam je uspelo dobitke vezati. Pogost je pri igralnih avtomatih, kjer so vrtljivi koluti zamenjani z npr. padajočimi skalami, ki po dobitku zmagovalne kombinacije eksplodirajo. V tem primeru vsaki eksploziji sledi povečanje množilnika. Množilniki se kljub temu lahko povežejo z drugimi stvarmi, kot so bonusi, brezplačni vrtljaji, itd.. Kreativni ustvarjalci vedo, kako pametno uporabiti ta bonus za resnično zanimive možnosti doseganja visokih nagrad.

Klik in izbira

Ta bonus je navadno povezan z drugimi bonusi (najverjetneje najpogosteje s simbolom scatter), ali pa se pojavi z lastnim posebnim simbolom. V osnovi sestoji iz ločene bonusne igre, kjer je vaša naloga ta, da izberete enega ali več izdelkov, izmed katerih vsak predstavlja poseben skriti bonus. To je izredno popularna vrsta bonusa, saj je z njim skoraj nemogoče izgubiti. Lahko le zmagate. Včasih je povezan tudi z dodatno ravnjo. V tem primeru eden izmed predmetov predstavlja vstop v naslednjo mini igro. To je bil eden izmed najpogostejših bonusov, vendar je pri novejših igrah manj pogost.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
300 Shields Igralni avtomat NYX Igranje
Alchemy Igralni avtomat Kajot Games Igranje
Berryburst Igralni avtomat NetEnt Igranje