Progresivni jackpoti

Progresivni jackpoti

2016-04-12 09:26:42 - Braňo "Ace"

Ste se že kdaj zalotili pri tem, da kot hipnotizirani strmite v hitro naraščajočo številko na zaslončku igralnega avtomata? Ta skupni znesek se imenuje progresivni jackpot. Ni igralca na svetu, ki ne bi sanjal o tem, da bi vsaj enkrat v življenju osvojil jackpot.

Jackpot – vse se je začelo s »potom«

Izraz »jackpot« je bil skovan okrog leta 1870. Izvira iz različice pokra, imenovane »jacks or better«. Pri tej igri so igralci polagali stave v velik osrednji sklad (»pot«), tega pa je lahko osvojil le tisti, ki je imel v rokah par fantov ali boljšo kombinacijo (»jacks or better«). Skupni znesek v »potu« se je povečeval, če ni bilo igralca, ki bi imel za zmago ustrezne karte, in v banki se je občasno nabrala kar čedna vsota denarja. Vse od takrat se izraz jackpot nanaša na mesto, na katerem se zbira denar od stav (oziroma njihov delež).

Kaj so progresivni jackpoti?

V igralnicah in igralniških arkadah so na voljo različne vrste igralnih avtomatov. Na prvi pogled se zdijo enaki, če pa si jih ogledamo pobližje, ugotovimo, da se močno razlikujejo. Če zadeve poenostavimo, lahko igralne avtomate razdelimo na tri vrste:

  • samostojni,
  • igralniški (lokalni),
  • skupinski

Samostojni igralni avtomati

Osnovni igralni avtomati so samostojni. Gre za preproste igralne avtomate, ki niso povezani z nobenim drugim igralnim avtomatom ali skupino igralnih avtomatov. Sklad za jackpot, ki ga lahko osvojite, je sestavljen iz vaših denarnih vplačil in vplačil drugih igralcev, ki so pred vami igrali na določenem avtomatu. Preprosto povedano, igralec opravi denarno vplačilo na določenem avtomatu in osvoji znesek, ki ustreza dani zmagovalni kombinaciji na tem igralnem avtomatu.

Igralniški igralni avtomati – lokalni jackpot

Že poimenovanje pove vse. Igralniški igralni avtomati so med seboj povezani igralni avtomati v posamezni igralnici ali igralniški arkadi. Bonus – igralniški jackpot – za katerega se pri igranju na teh igralnih avtomatih potegujete, kaj kmalu postane izjemno zanimiv. Skupni znesek se povečuje z dodajanjem deleža vseh stav, položenih pri igranju na igralnih avtomatih v določeni igralnici. V večjih igralnicah se lahko sklad za ta jackpot povzpne na precejšnjo vsoto.

Skupinski igralni avtomati – skupinski jackpot

Kar zadeva progresivne jackpote, gre pri skupinskih igralnih avtomatih in skupinskih jackpotih za najbolj napredno stopnjo. Delujejo po enakem načelu kot igralniški igralni avtomati, le da je obseg vključenih igralnih avtomatov veliko večji. Če ima veriga igralnic enako vrsto igralnega avtomata v različnih mestih ali državah, se sklad za jackpot hitro povečuje in njegov skupni izkupiček je izjemno visok. Možnosti za zmago so sicer manjše, nagrada pa je veliko privlačnejša. Igranje je izjemno podobno igranju na spletnih igralnih avtomatih – enaki igralni avtomati so na voljo v številnih igralnicah, osrednji sklad za jackpot pa se zbira iz vseh igralnic, katerih ponudba zajema določeni igralni avtomat. Na takšen način se skupinski jackpoti na spletu povzpnejo na več milijonov evrov.

Kako lahko osvojite progresivni jackpot?

Po pravici povedano, to ni preprosto. Če bi bilo preprosto, ne bi bilo toliko jackpotov, vrednih več milijonov. Pozorni bodite na pravila – pri številnih igralnih avtomatih velja, da se za progresivni jackpot potegujete samo, če igrate na vseh zmagovalnih vrsticah. Jackpot vam lahko prinese le slepa sreča.

Jackpot je vedno mogoče osvojiti

Malce za motivacijo navajamo primer osvojenega jackpota, da boste vedeli, da to ni nemogoče. Največji progresivni jackpot doslej je bil osvojen oktobra 2015. Igralec je pri igranju na igralni avtomat Mega Moolah v igralnici Betway v Veliki Britaniji vplačal 30 funtov in zadel neverjetnih 17.879.645,12 EUR. Ta jackpot je bil uradno priznan kot svetovni rekord in vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov. Verjeti morate, da se to lahko zgodi tudi vam. S kančkom potrpežljivosti lahko postanete milijonar.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
300 Shields Igralni avtomat NYX Igranje
Alchemy Igralni avtomat Kajot Games Igranje
Berryburst Igralni avtomat NetEnt Igranje